Meet en regeltechniek advies door EMBATO

Meet- en regeltechniek

Meettechniek is de meest vergeten installatie in uw gebouw waardoor er vaak meetwaardes worden gebruik in uw systeem die niet kloppen met daarbij de bijbehorende comfort klachten of te veel energie verbruik.

Regeltechniek is de basis van elk klimaatsysteem; daarom is het zo belangrijk om ook de regeltechniek met enige regelmaat even onder de aandacht te brengen en om te kijken of er verbetering te behalen zijn. Bij EMBATO hebben wij de kennis om daarin mee te denken.

Misschien ook interessant

Verwarmingssystemen

Bij EMBATO beschikken we over uitgebreide kennis en ervaring met diverse verwarmingssystemen, waaronder gasgestookt, hybride en all-electric (gasloos). We zijn volledig op de hoogte van de laatste regelgeving en onderhouden een groot netwerk waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verwarming worden gedeeld.

Koelsystemen

Bij EMBATO kunnen we je adviseren bij het ontwerpen en realiseren van een koelsysteem. We hebben kennis en ervaring met koelsystemen voor luxe woningbouw tot grote industriële toepassingen zoals koel- en vrieshuizen.

Ventilatiesystemen

Een comfortabel en gezond binnenklimaat valt of staat met goede ventilatie. Ventilatie gaat niet alleen om comfort; er zit ook veel regelgeving aan vast, bijvoorbeeld vanuit het Bouwbesluit. Bij EMBATO kunnen we je helpen met advies of ontwerp voor een installatie die voldoet aan de laatste wet- en regelgeving, zodat je kunt genieten van een frisse en gezonde omgeving.

Warmtepompen

De warmtepomp is tegenwoordig de standaard voor verwarming, koeling en warmtapwaterbereiding, met rendementen tot wel ruim 400%. Bij EMBATO hebben we uitgebreide ervaring met warmtepomptechnologie, die we in talloze projecten hebben toegepast. Dankzij onze nauwe samenwerking met leveranciers en onze actuele kennis van werkende installaties, zijn we altijd op de hoogte van de meest rendabele en geschikte toepassingen voor warmtepompen.

Moet ik 's nachts de thermostaat lager zetten?

Of je 's nachts de thermostaat lager moet zetten hangt af van verschillende factoren, zoals je persoonlijke voorkeuren, de efficiëntie van je verwarmingssysteem en of er mensen in huis zijn tijdens de nacht. Hier zijn een paar overwegingen: Comfort; Sommige mensen vinden het prettig om in een koelere omgeving te slapen, terwijl anderen liever een constante temperatuur behouden. Experimenteer om te zien wat voor jou het meest comfortabel is. Energiebesparing: Over het algemeen kan het verlagen van de thermostaat 's nachts helpen energie te besparen, omdat je minder warmte nodig hebt wanneer je onder de dekens ligt en de kamertemperatuur minder invloed heeft op je comfort. Hoeveel je de temperatuur moet verlagen hangt af van factoren zoals isolatie, het type verwarmingssysteem en de buitentemperatuur. Programmeerbare thermostaat: Als je een programmeerbare thermostaat hebt, kun je deze zo instellen dat de temperatuur automatisch 's nachts wordt verlaagd en tegen de ochtend weer stijgt voordat je wakker wordt. Dit kan helpen energie te besparen zonder dat je er 's nachts aan hoeft te denken. Gezondheid: Houd rekening met de gezondheid en comfort van eventuele huisdieren of mensen die 's nachts in huis zijn. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te laag wordt voor hun comfort en gezondheid. Kortom, het verlagen van de thermostaat 's nachts kan een goede manier zijn om energie te besparen, maar het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke behoeften en situatie. Experimenteer met verschillende instellingen om te zien wat het beste werkt voor jou en je huishouden.

Hoe krijg ik mijn stookkosten omlaag?

De kosten voor de verwarming van een pand zijn vaak het grootste aandeel binnen de totale energierekening. Kleine optimalisaties binnen het energieverbruik kunnen daarom grote besparingen opleveren. Door jouw ketel, vloerverwarming en radiatoren goed af te stellen en optimaal te laten presteren kan er vaak flink bespaart worden op de energierekening.

Wat is COP van een warmtepomp?

De COP (Coefficient of performance) van een warmtepomp is een maatstaf voor de efficiëntie van het apparaat bij het verwarmen of koelen. Het wordt berekend door de verhouding te nemen van de hoeveelheid warmte die de warmtepomp afgeeft (of opneemt) tot de hoeveelheid energie die wordt verbruikt. Met andere woorden, de COP geeft aan hoeveel warmte een warmtepomp produceert in verhouding tot de hoeveelheid elektrische energie die nodig is om deze warmte te produceren. Een COP-waarde van 3, bijvoorbeeld, betekent dat de warmtepomp drie keer zoveel warmte afgeeft als de elektrische energie die ervoor wordt gebruikt. Hoe hoger de COP-waarde, hoe efficiënter de warmtepomp werkt. Dit is belangrijk omdat een hogere COP betekent dat de warmtepomp meer warmte produceert met minder energie, wat resulteert in lagere energiekosten en een lagere impact op het milieu.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst van een lager naar een hoger temperatuurniveau door gebruik te maken van een compressor en een koelmiddel. In de verwarmingsmodus onttrekt de warmtepomp warmte uit een bron, zoals de buitenlucht, grond of water, en verhoogt vervolgens de temperatuur van deze warmte met behulp van de compressor voordat het wordt afgegeven aan een verwarmingssysteem binnen een gebouw.

Kan ik van het gas af?

Een veel gestelde vraag waar wij het juiste antwoord op hebben! Door jouw slimme meters uit te lezen en jouw huidige afgifte systeem te checken, kunnen we jou voorzien van het juiste antwoord op jouw vraag.